Közelednek az ünnepek, és a jó háziasszonyok már azon gondolkodnak, milyen finomsággal lepjék meg a családtagjaikat, vagy a hozzájuk vendégségbe érkezőket. A blog szolgáltató jellegét kidomborítva, ezúttal megosztok egy receptgyűjteményt, melyet egy régi kiadású ponyvaregényben találtam, melyet egy vásárban sikerült megszereznem. Előrebocsájtom, én tudok -legalább is azt hiszem- helyesen írni, de a hitelesség kedvéért az eredetiben közlöm le a fecnik tartalmát.
(Hogy ez az egész história igaz e? A receptek elolvasása után döntsék el önök!)
"Nagymamma süttireceptjei"
Vanilás hapcsok:
Hozzávalók: 1 cs vanilinrud, vanilás cukor, 50 dkg cukor, 50 dkg porcukor, 5 tojássárgája.
Elkészités: A hozzávalókat egy vájlingba összedolgozom, majd forró göz fölött formázzuk.
Hamar kész, kb. két percig kell gözölni
Mézes pusznyák:
Hozzávalók: 1 kg liszt, sütőpor, fél l tej, 5 db tojás, ízlés szerint méz, 1 l víz
A lisztből és tojásból tésztát gyurunk, majd összekeverjük a tejjes vízzel, és sütőporral, majd kidolgozzuk.
Tepszibe tévemézzel kenyjük és egy órájig sütjük nagy lángon.
Kokusz kocka
Hozzávaló: 1 cs kokuszreszelék, piskotatészta, tojássárgája, tejföl, liszt
Elkészítés: A piskotartésztára kenyem a ttejes lisztes tojássárgáját, és kokusszal megszarom.
Hüttőbe téve, dermedésig hagyom, majd kockára vágom.
Csokis Karika:
Hozzávaló: 1 db katica étbevonó, liszt, élesztő, tej, tojás, kevés cukor
A lisztből, tejből, élesztőböl kelt tésztát készítek majd tojással kenve, karika formában forró olajban kisütöm, és a felovasztott étbevonóval bekenem (finom)
Minyon:
Hozzávalók: Piskotatészta, marcipán, Milka csokoládé több tábla, grillázs, porcukor
Elk: A piskotatésztára közé kenem a felolvasztott tábla csokoládét, beboritom a felolvasztott marcipánruddal, megszorom grillázzsal, és porcukorral.
Hüttőbe fagyasztom, majd felszelem
Eddig a receptek! Remélem sikerült ínycsiklandozó falatokat megosztanom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése